Slapen in een vliegtuig – Vliegtuigsuite Teuge

Altijd al eens willen slapen in een vliegtuighotel? Het kan op vliegveld Teuge. Hier staat een oud vliegtuig wat is omgetoverd tot de vliegtuigsuite Teuge.

Je kunt dit bijzondere vliegtuighotel vinden op het lokale vliegveld Teuge tussen Apeldoorn en Deventer. Deventer is een gezellige Hanzestad waar je uitstekend kunt winkelen en Apeldoorn heeft bekende musea en bezienswaardigheden zoals de Apenheul en Paleis het Loo. Ook op vliegveld Teuge is genoeg te doen van zweefvliegen tot parachutespringen.

het loo

slapen in vliegtuig

Vliegtuigsuite Teuge

Overnachten in een vliegtuig is nog nooit zo leuk geweest. De cockpit van het bijna 40 meter lange vliegtuig is nog in originele staat, inclusief Russische namen bij de instrumenten. Het toestel, een Ilyushin 18, heeft als bouwjaar 1960. Het was een een regeringsvliegtuig voor DDR-politici en werd later ingezet als chartervliegtuig voor een Oost-Duitse reisorganisatie.

In dit deel van het vliegtuighotel waan je je echt de piloot. Vanuit de raampjes heb je uitzicht over de het vliegveld Teuge. Bij mooi weer zie je de parachutisten landen voor je neus. Geen gezeur met inchecken, bagage of vertraging. Heel weinig turbulentie ondanks hevig onweer.

Het vliegtuig staat pal naast de landingsbaan van vliegveld Teuge. Om al te nieuwsgierige aagjes buiten te houden staat er een hek omheen. Als gast heb je hiervan de sleutel. Er is aan beide kanten een trap en dit hotel in vliegtuig heeft zelf een klein balkonnetje zodat je buiten kunt zitten.

Van binnen is het vliegtuig hotel Teuge ingericht tot een luxe suite voor 2 personen. Tenzij je iemand bent die alleen maar First Class vliegt, zal je zeker weten nog nooit zo lekker hebben kunnen slapen in een vliegtuig. Er is een ruim Auping bed en de lichte witte inrichting straalt rust uit.

Andere faciliteiten van deze bijzondere hotelkamer in een vliegtuig zijn een bubbelbad en een infraroodsauna. Daarnaast heb je ook nog een reguliere douche. De vliegtuigsuite is modern ingericht met een strakke uitstraling. Je hebt deze bovendien volledig tot je eigen beschikking en hoeft het vliegtuig hotel dus niet te delen met andere gasten.

De vliegtuigsuite Teuge wordt door veel mensen geboekt voor een speciale gelegenheid zoals een huwelijksnacht of als verjaardagscadeau. Slapen in vliegtuig Teuge is dan ook niet goedkoop maar ook niet zo duur als je misschien zou denken. Het is bovendien een unieke ervaring die constant uitstekend wordt beoordeeld door de gasten.

hotel vliegtuig

Dankzij het uitstekende restaurant de Hangar naast de deur hoef je niet ver te gaan voor het diner. In het de vliegtuig suite is ook een pantry met combi-magnetron en je kunt zelf koffie en thee zetten. Van de andere kant is dit natuurlijk een plek die zich beter leent voor een heerlijke fles bubbels.

Hotel in vliegtuig

Ook slapen in de vliegtuigsuite Teuge Airport? Je boekt deze makkelijk en snel via booking.com. Hier kan je ook de ervaringen van andere gasten lezen.